Indicatorii calitatii trabucurilor si a tigarilor din foi
Trabucul pentru tine este un adevarat companion de nadejde sau un prieten ocazional? Fie ca esti un impatimit care isi pune la cale o colectie de invidiat sau doar un amator care doar recent a prins gustul, lista noastra de aspecte esentiale s-ar putea sa-ti deschida ochii in ceea ce priveste trabucurile. Suntem dispusi sa pariem ca macar un punct de pe lista noastra o sa te uimeasca. Asadar, aseaza-te confortabil alaturi de un trabuc de calitate, poate si o bautura buna si parcurge materialul de mai jos. S-ar putea sa ramai uimit!
Trabucul incepătorului
In cazul in care nu ai momentan curajul sau deschiderea pentru a incerca un trabuc, sau poate de multe ori nici macar timpul, o optiune valabila ar putea fi fratiorul mai mic al trabucului, si anume tigari din foi. Acestea au foarte multe caracteristici in comun cu trabucurile, dar si o diferenta de baza: marimea. Savurarea unui trabuc poate dura de la 30 la 60 de minute, pe cand o tigara din foi poate fi fumata în doar cateva minute. Desigur, aceasta nu va oferi exact aceeasi aroma si gust precum un trabuc, dar te vei bucura oricum de o experiență de calitate atunci cand timpul nu este de partea ta.
Trabucul cubanez nu este obligatoriu cel mai bun
S-ar putea sa te surprinda aceasta afirmatie, dar noi credem ca un adevarat pasionat de trabucuri trebuie sa aiba mereu o curiozitate arzanda de a incerca lucruri noi. Desigur, asta nu inseamna sa-ti ignori preferintele, dar ar fi pacat sa nu dai o sansa altor trabucuri doar din principiu. Fa-ti singur o parere dupa ce incerci, nu lua de bun doar ce spun altii. Dezbaterea trabucuri cubaneze versus tot ce nu este trabuc cubanez s-ar putea sa te influenteze in mod negativ. Nimeni nu neaga calitatile cubanezelor, dar nu strica sa incerci si cateva din Nicaragua, Republica Dominicana sau Honduras.
Pretul nu este intotdeauna un indicator al calitatii
Desi ai putea fi tentat sa crezi altceva, nu pretul este factorul principal in ceea ce priveste calitatea unui trabuc. Sau, cel putin din punctul nostru de vedere, nu trebuie sa fie. Multi fumatori apreciaza un trabuc mai ieftin cu anumite calitati deosebite, decat unul mai scump care beneficiaza pur si simplu de pe urma unui marketing mai bun. Dar, tine minte ca de cele mai multe ori un pret mai ridicat va indica si un proces de manufacturare mai detaliat sau un tutun de mai buna calitate. Totusi, ca sa fim perfecti sinceri, totul se reduce la gustul personal. Un trabuc bun va merita banii indiferent de pret. Incearca-le pe toate, dar nu simti nevoia sa fumezi ceva doar pentru ca e scump.
Undeva la 200 de oameni au muncit la trabucul pe care il fumezi tu
Ai putea crede ca acest numar este exagerat, dar adevarul este ca anumiti specialisti spun ca aceasta estimare este usor conservatoare. Data viitoare cand aprinzi un trabuc, ai face bine sa iei in calcul faptul ca un numar impresionant de oameni si de resurse au fost implicate in producerea lui. Tot acest proces, de la selectia semintelor, plantare, colectare si uscare se produce manual. Poate cel mai migalos proces este chiar cel de rulare in cadrul caruia lucratorii trebuie sa cantareasca in fiecare zi cantitatile adecvate de tutun maturat. Absolut fiecare trabuc trebuie sa aiba un gramaj exact si sa fie rulat de mana. Speram ca te vei gandi la toate aceste aspecte data viitoare cand fumezi un trabuc si in consecinta il vei aprecia la adevarata sa valoare.